Menu

10 Αλήθειες Που Η Γαλακτοβιομηχανία Δε Θέλει Να Ξέρεις.




Τα αρσενικά μοσχαράκια που θανατώνονται για κρέας, ζουν περιορισμένα σε μοναχικούς στάβλους και σφάζονται μόλις μερικούς μήνες από τη γέννησή τους.

1. 21.000.000 μοσχαράκια γάλακτος σφάζονται για μοσχαρίσιο ή φθηνό βοδινό κρέας κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη.

2. Όπως όλα τα θηλαστικά, έτσι και οι αγελάδες πρέπει να τεκνοποιήσουν για να παράγουν γάλα. Όπως οι γυναίκες εγκυμονούν για 9 μήνες και μετά αρχίζουν να έχουν γάλα με μοναδικό σκοπό να θρέψουν τα μωρά τους.

3. Λόγω της εκτεταμένης γενετικής μετάλλαξης, σήμερα, οι γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες παράγουν μέχρι και 12 φορές περισσότερο γάλα απ'ότι θα είχαν για να ταΐσουν φυσιολογικά το μοσχαράκι τους.

Φωτογραφία: Twyla Francois.
Twyla Francois
4. Σχεδόν όλα τα μοσχαράκια των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων κλέβονται από τη μητέρα τους μέσα σε λίγες ώρες από τη γέννηση τους για να μεγιστοποιηθεί το κέρδος. Το 97% των νεογέννητων μοσχαριών παίρνονται με τη βία από την μητέρα τους τις πρώτες ώρες, τα υπόλοιπα σε λίγες μέρες. Στις αυτοαποκαλούμενες "εξανθρωπισμένες" φάρμες, τα μοσχαράκια συχνά αποσπώνται από τη μητέρα τους την πρώτη ώρα, καθώς ο χωρισμός θεωρείται λιγότερο αγχωτικός πριν δημιουργηθεί δεσμός ανάμεσά τους!


5. Για να παράγουν τη μέγιστη δυνατή ποσότητα γάλακτος, οι αγελάδες γονιμοποιούνται τεχνητά και βεβιασμένα κάθε χρόνο. Ο συνεχής κύκλος αναγκαστικής εγκυμοσύνης και γέννας δημιουργεί ένα τεράστιο πλεόνασμα μοσχαριών.

 Οι γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες γονιμοποιούνται εξαναγκαστικά μία φορά το χρόνο για να έχουν τη μέγιστη παραγωγή γάλακτοςΗ τεχνητή γονιμοποίηση περιλαμβάνει επεμβατική, χωρίς τη συγκατάθεση, πρωκτική και κολπική διείσδυση. 
Φωτογραφία: organicfarmer.org
6. Κάποια θηλυκά μοσχάρια θα ακολουθήσουν την γραμμή γαλακτοπαραγωγής. Θα περάσουν τους πρώτους 2-3 μήνες της ζωής τους περιορισμένα σε μοναχικά κλουβιά και θα τρέφονται με υποκατάστατα γάλακτος, καθώς οι άνθρωποι θα πίνουν το γάλα που προορίζεται γι'αυτά!

Τα μοσχαράκια σε αυτή τη μικρή και λεγόμενη ανθρώπινη φάρμα γαλακτοκομικών, αποσπώνται από τις μητέρες τους τις πρώτες τους ώρες μετά τη γέννησή τους. 
Φωτογραφία: Jo-Anne McArthur.
7. Τα αρσενικά μοσχάρια και το πλεόνασμα των θηλυκών πωλούνται και σφάζονται για μοσχαρίσιο ή φθηνό βοδινό κρέας. Η βιομηχανία μοσχαρίσιου κρέατος δε θα υπήρχε χωρίς τη γαλακτοβιομηχανία.

8. Πάνω από 90% των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων στις ΗΠΑ ζουν περιορισμένες σε υποτυπώδεις εσωτερικές εγκαταστάσεις, 70-90% από αυτές είναι αλυσοδεμένες από το λαιμό, ανήμπορες να εκτελέσουν την πιο βασική για την ευημερία τους συμπεριφορά.


9. Παγιδευμένα σε ένα κύκλο αναγκαστικής γονιμοποίησης, συνεχούς γαλακτοφορίας και εγκλεισμού, τα ταλαιπωρημένα σώματα των γαλακοπαραγωγικών αγελάδων αρχίζουν να παράγουν λιγότερο γάλα στην ηλικία των 4-5 χρόνων, όπου και σφάζονται. Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι αγελάδες ζουν 20-25 χρόνια.

10. Από τα 9 εκατομμύρια των αγελάδων της γαλακτοβιομηχανίας, 3 εκατομμύρια σφάζονται κάθε χρόνο μέσα σε ένα μικρό κλάσμα της αναμενόμενης διάρκειας ζωής τους. Τα εξαντλημένα τους κορμιά γίνονται κιμάς και χάμπουργκερ για τα εστιατόρια.

Οι αγελάδες είναι πολύ ευαίσθητες, στοργικές και πράες, σχηματίζοντας βαθιές φιλίες και οικογενειακούς δεσμούς. Φωτογραφία από καταφύγιο ζώων.

Μην αγοράζεις το μύθο περί ανθρωπιστικής εκτροφής. 
Οι ετικέτες στα γαλακτοκομικά προ'ι'όντα είναι απλή κάλυψη βιτρίνας. Δεν είναι δύσκολο να εξαλείψεις τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σου. Στην πραγματικότητα τα φυτικά γάλατα, τυριά, γιαούρτια και κρέμες είναι πολύ νόστιμα. Θυμήσου μόνο ότι όλα τα γαλακτοκομικά βασίζονται στην εκμετάλλευση και καταστροφή της μητρότητας
Ενημέρωσε και άλλους με αυτές τις πληροφορίες.


Μεταφρασμένο άρθρο από το Free from Harm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...