
Ενώ τα ψάρια μπορεί να έχουν μια φήμη ότι είναι καλή επιλογή για την υγεία της καρδιάς, η αναφορά δείχνει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι. Υψηλά σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, μερικά είδη ψαριών και οστρακοειδών ανταγωνίζονται το κόκκινο κρέας στις αρνητικές συνέπειες στην υγεία της καρδιάς.

Τα ιχθυέλαια επίσης, προωθούνται συχνά για τα οφέλη τους στην υγεία και διαφημίζονται σαν θεραπεία για το οτιδήποτε, από καρδιακά νοσήματα έως άνοια. Ωστόσο, παίρνοντας συμπλήρωμα με ιχθυέλαιο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μια περιεκτική ανάλυση από περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συνδέσμου που περιλαμβάνει 20 έρευνες και περισσότερους από 68.000 ασθενείς, απέδειξε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του ιχθυέλαιου και της υγείας της καρδιάς.

Επίσης, η πλειονότητα των ψαριών και των οστρακοειδών στα τρόφιμα περιέχει επικίνδυνες ποσότητες τοξικών. Ο υδράργυρος, που κυριαρχεί στα ψάρια, έχει συνδεθεί με σοβαρές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου για καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και πάνω απ' όλα θνησιμότητα.
Η κατανάλωση ψαριών μπορεί να είναι μια διαδεδομένη επιλογή στην εποχή μας, ωστόσο οι καταναλωτές θα έπρεπε να επιμείνουν σε μια υγιεινή διατροφή με βάση τις φυτικές τροφές και να μην τσιμπάνε το δόλωμα.
Μεταφρασμένο άρθρο από PCRM.